Lisszabon

Lisszabon reptéri transzfer


A lisszaboni nemzetközi repülőtér (LIS) 7 km-re található Lisszabon fővárosától északra, ez Portugália legnagyobb repülőtere. Lisszaboni Portela Repülőtér és Humberto Delgado Repülőtérként is nevezett légikikötő népszerű célpont a TAP Portugal légitársaság bázisa. Lisszabon több mint 500 000 lakosával az Európai Unió a 11. legnagyobb városa, Nyugat-Európa egyik legrégebbi városa. A lisszaboni turizmus, gasztronómia, művészet és szórakozás gazdagsága világszerte elismert célponttá teszi.

Gazdag történelmének köszönhetően a rengeteg építészeti örökség, a kiemelkedő helyi konyha és sok látnivaló egyedülálló helyszínné teszik a várost. A Szent György kastély (Castelo de São Jorge) és a Rossio tér remek kiindulási pontja lehet a városnézésnek, ahol megállhat egy kávézóban, kipróbálhatja a híres pasztel de nata-t (piskóta torta). Érdemes egy kört tenni a város híres villamos vonalán, a 28.-as villamossal egy túrát tenni Belémbe, hogy megnézzük a tornyot és a Jerónimos-kolostort, vagy felfedezni Sintra történelmi városát vagy Cabo da Roca-t a kontinentális Európa legnyugatibb pontját, amelyek külön-külön egy napos kirándulást kínálnak. Töltsön el egy reggeli bevásárló sétát a Mercado da Ribeira piacon lévő standoknál, és kiváló program lehetőségként nézze meg a lenyűgöző tengeri világot a Lisszaboni Oceanáriumban, amely Európa egyik legnagyobb akváriuma. A főbb látnivalók még az UNESCO világörökség részét képező Szent Jeromos-kolostor a portugál mánuel építészeti stílus egyik kiemelkedő alkotása, a Szent György vár, Santa Justa lift.

A Lisszabonba látogató turistáknak érdemes Lisszabon kártyát vásárolniuk, amely a tömegközlekedési eszközökön ingyenes utazásra biztosít és emellett kedvezményes áron látogatható minden fontosabb múzeum, galéria és látnivaló. Portugáliára mediterrán éghajlat jellemző, ami azt jelenti, hogy a leghidegebb időjárás télen is csak kb. 15 fok így szinte egész évben élvezheti a tengerpartot, a lisszaboni partok tiszta strandjairól is híresek a városnézést tengerparti nyaralással összekapcsolva tökéletes helyszín lehet a kikapcsolódásra és a napozásra.

A reptéri transzfer Lisszabon városában egyszerű és kényelmes megoldást kínál. Legyen szó taxiról, repülőtéri buszról vagy privát transzferről, megoldással rendelkezünk az Ön pénztárcájához igazítva. A Suntransfers csapata remek szolgáltatást, árakat és helyi tanácsokat nyújt a nemzetközi utasai számára Lisszabonban.