Prága

Prága reptéri transzfer


Prága nemzetközi repülőtere hivatalos nevén a Václav Havel Airport Prague (PRG), Csehország legforgalmasabb légiközlekedést bonyolító repülőtere. A nevét a Cseh Köztársaság első elnökéről, Václav Havel-ről kapta. Kněževes nevű település mellett található, Prága központjától 12 km-re és Kladno városától 12 km-re délkeletre fekszik. 2018-ban 17 millió utast szolgált ki. A Czech Airlines, a Smartwings, valamint a Ryanair fontos bázisa is egyben.
Prága Csehország fővárosa és az Európai Unió 13. legnépesebb városa, 1,3 millió embernek ad otthont. A vasfüggöny feloldása óta az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont. Történelmi építményei az évtizedek és évszázadok viszontagságaiban szinte teljesen épek maradtak; a világ egyik legaktívabb és legváltozatosabb építészeti gyűjteménye, a román, a gótikus, a reneszánsz, a barokk, a rokokó, a neoreneszánsz, a neogótika, az Art Nouveau, a kubista, a klasszicista és az ultramodern stílusig.

Az Óvárosban számos látnivalóval találkozhatunk. A városházán látható a – nem mindennapi – csillagászati óra. A gótikus stílusban megépült Miasszonyunk Katolikus templom is érdekes lehet, amit a 14. században építettek 80 méter magas tornyokkal. Az Óváros térnél található meg a Kő harangház. Európa legidősebb és jelenleg is aktív Zsinagógája is itt található, Prágában, az 1200-as években építették. Az Óváros bejáratánál egy gótikus torony magasodik ki, ez választja el a régi városrészt az új városrésztől. Az önkormányzati hivatal szecessziós stílusa miatt számít látványosságnak, valamint itt található egy híres koncertterem is. A Clam-Gallas palota is e városrészt gyarapítja, ez egy barokk palota, amely 1713-ban épült.

Prága Újvárosi részében további érdekességeket láthatunk. A Vencel térhez közeli Nemzeti Múzeum, ami a Cseh Köztársaság legnagyobb múzeuma, a természettudományoktól a társadalomtudományokig számos területet megjelenít. A Nemzeti Színház, valamint a Károly tér is híres. Továbbá számos templomot is meglátogathatunk, így például a Szent Vencel és a Szent István templomot is.