Tel-Aviv

Tel-Aviv reptéri transzfer


Tel Aviv repülőtere, a Ben Gurion Repülőtér (TLV) Izrael fő, és egyben az ország legforgalmasabb repülőtere is. Lod város északi részén található, 45 kilométerre északnyugatra Jeruzsálemtől és 20 kilométerre délkeletre Tel Avivtól. A repülőtér a nevét Izrael első miniszterelnökétől kapta, David Ben-Gurion után.

Izrael második legnagyobb városa Tel Aviv (Jeruzsálem előzi meg), a Földközi-tenger partján fekszik, teljes népessége közel fél millió lakos, ez az ország gazdasági és technológiai központja.

A város erőssége kulturális sokszínűségében rejlik, valamint a szórakoztatásban. A Művészeti Központ ad otthont az izraeli operának, aminek egy időben maga Plácido Domingo is házigazdája volt, ehhez kapcsolódik a híres Izraeli Filharmonikus Zenekar. Izrael nemzeti színháza a Habima Színház. A zenei élet érdekességét képezheti, hogy 2019-ben Tel Aviv rendezte meg az Eurovíziós Dalfesztivált.

Turizmus és rekreáció szempontjából a világ egyik legismertebb és legkedveltebb városa, ugyanis nagyon pezsgő városi élete van, a sokszínű kultúrán kívül kedveltek a strandjai, továbbá aktív éjszakai élettel, szórakozóhelyekkel, bárokkal is rendelkezik, valamint a világ egyik legmelegbarátabb helye is egyben.

A divat egyik „fővárosáról” van szó, ahol rendszeresen tartanak divatbemutatókat is.
Tel Aviv híres a világszínvonalú éttermek széles választékáról, amely egyszerre kínál hagyományos izraeli ételeket és nemzetközi ételeket egyaránt, népszerűek a sushit kínáló éttermei.

Múzeumai közül a következőket mindenképpen érdemes meglátogatni utunk során: az Eretz Izraeli Múzeumot, amely régészeti és történeti kiállításairól ismert, valamint a Művészeti Múzeumot. A Tel Aviv-i Egyetem kampuszán található a Beth Hatefutsoth, a Nemzetközi Zsidó Diaszpóra Múzeum, amely a zsidó jólét és üldözés történetét meséli az évszázadok során. Katonai Múzeumot is találhatunk szintén közel az Egyetemhez. A város északi részén található az Izraeli Vásárok és Kongresszusi központ. Még említésre méltó a Raw Art Kortárs Művészeti Galéria.

A reptéri transzfer Tel Avivban is egyszerű és kényelmes utazási megoldást kínál a repülőtérről. Legyen szó taxiról, repülőtéri buszról vagy privát transzferről, megoldással rendelkezünk az Ön pénztárcájához igazítva. A Suntransfers csapata remek szolgáltatást, kedvező árakat nyújt nemzetközi utasai számára a Tel Aviv repülőtéren.