Párizs

Párizs reptéri transzfer


A Párizsi Nemzetközi Repülőtér Franciaország legforgalmasabb, míg Európa második legforgalmasabb légiközlekedését bonyolító repülőtere. Nemzetközi neve: Paris Charles de Gaulle Airport (CDG), más néven pedig: Roissy Airport. 1974-ben nyitotta meg kapuit Roissy-en-France-ban, Párizstól 23 km-re északkeletre. Fontosabb légitársaságai az Air France és az EasyJet.

Párizs Franciaország fővárosa, lakosainak száma több, mint 2 millió fő. A 17. század óta Európa egyik legnagyobb pénzügyi, diplomáciai, kereskedelmi, divat, tudományos és művészeti központja.

Nagy-Párizs, ami Párizst és annak három környező részét foglalja magában, 2018-as mutatók alapján közel 25 millió látogatót fogadott. Ez alapján bátran kijelenthető, hogy a világ egyik leglátogatottabb és legkedveltebb turisztikai célpontja a város. Lássuk is dióhéjban, hogy milyen remek lehetőségeket rejt magában a hely. Az egyik legvonzóbb látványosság a – sajnos nemrégiben leégett, de idővel újjáépülő – Notre Dame Székesegyház. A másik szintén nagyon sokak által látogatott hely a Montmartre-i bazilique du Sacré-Cœur, ezt követi látogatottságban a Louvre Múzeum, a Pompidou központ, a d’Orsay Múzeum, a Nemzeti Természettudományi Múzeum és a Diadalív.

A városközpontban található meg például Napóleon sírja, a Les Invalides-ben, valamint az Eiffel-torony. A Szajna mentén található a Panthéon.

A külvárosi részen vehetjük szemügyre a Szent Denisz-bazilikát, valamint a francia királyok és királynők nekropoliszát. Az UNESCO örökség részét képezi a nyugati Versailles-i palota, a déli Fontainebleau-palota és a Provins. A Párizsi Disneyland Párizs központjáról 32 km-re található a keletre fekvő Marne-la-Vallée-ben, ami éves szinten megközelítőleg 10 millió látogatót vonz.

Párizs híres a festészetéről is, híres festők műveit tekinthetjük meg a múzeumokban, mint például, a Picasso Múzeum vagy a Rodin Múzeum. Továbbá aktív színházi és zenei élete van a városnak, ezen felül pedig a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk, hiszen a városban számtalan étterembe betérhetünk, a francia konyha pedig híres a különlegességeiről, érdemes lehet tehát ebbe is belekóstolni, ha már Párizsban járunk.

Repülőtéri transzfer szolgáltató megfizethető, rögzített fix áron. A Reptéri Transzfer.hu segítségével pontosan és kényelmesen juthat el Párizs reptérre, vagy a repülőtértől a városba.