Athén

Athén reptéri transzfer


Athén, a város, mely hajdan az ókori görög civilizáció szíve volt, Görögország fővárosaként ókori emlékeit máig megőrizte. Ma is bárki meglátogathatja a korai görögök leghíresebb nevezetességeit, mint például az Akropoliszt és a Parthenont, az Akropolisz Múzeumban és a Nemzeti Régészeti Múzeumban megtekintheti az ókori Görögországból megőrzött szobrokat, kerámiákat, ékszereket és más tárgyi emlékeket.

Szinte végtelen a fontos műemlékek és látnivalók listájának sora, amelyeket Athénban, Görögországban láthatunk.

Görögország legismertebb képe, az athéni Akropolisz a város felett fekvő sík sziklán áll, mint a görög ókor legnagyobb építészeti maradványa és Athén legértékesebb látványossága. Az ősi idők érzésének megőrzése annak is köszönhető, hogy az Akropolisz felfedezésének lehetősége mellett további történelmi helyekkel találkozhatunk, további emlékhelyek tárulhatnak a látogató szeme elé: régi épületek és templomok, mint például a Parthenon, az Athena Nike temploma, az Erechtheion, a szemet gyönyörködtető Propylaea kapu és az Akropolisz Múzeum komplexuma, amely a régészeti lelőhelyen található remekművek nagy gyűjteményét tartalmazza.

Athén, Görögország fővárosa népszerű idegenforgalmi célpont, ahol sok látnivalót kínálnak. Annak ellenére, hogy Athén nem a legnagyobb európai főváros, zavarba ejtően sok látnivalójával kifogyhatatlan programlehetőséget teremt az idelátogatónak a történelmi emlékek megtekintésére, a görög kultúrában való elmélyülésre és rácsodálkozásra, a feltöltődésre, kikapcsolódásra.

Athén egyik legnépszerűbb turisztikai városrésze a Plaka, amely az Akropolisz-szikla lejtőiről tekintve is az egyik legjobb athéni látnivaló. Piros tetős épületei a neoklasszikus kúriák mellet, az épületekhez csatlakozó megannyi kusza kis utca örömteli eltévedésre, kalandra ösztönzi az itt barangólót.

Athén nemzetközi repülőtere, más néven az Eleftherios Venizelos repülőtér amely 27 km-re található Athén belvárosától az egyik „legfiatalabb” európai repülőtér. 2001-ben nyílt meg. Ez Görögország elsődleges nemzetközi repülőtere, amely a főváros és Attica régió területén működik az ország legforgalmasabb repülőtereként, az Aegean Airlines központjaként és főbázisaként, valamint néhány más görög légitársasággal való együttműködésben.

Az athéni repülőtéri transzfert a Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja, bármelyik helyszínt választja, megbízható és olcsó reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon athéni kirándulása.

Vegye igénybe kiváló minőségű transzfer szolgáltatást meglepően kedvező áron. Fontos, hogy utazás közben is komfortosan érezze magát, ezért a Suntransfers repülőtéri szolgáltató szolgáltató mindent megtesz azért, hogy Ön a lehető legnyugodtabban és legkényelmesebben utazzon.