Larnaca

Larnaca reptéri transzfer


A Larnacai (Lárnakai) Nemzetközi Repülőtér (LCA) 4 kilométerre délnyugatra található Larnaca városától, mely Ciprus déli részén helyezkedik el. Ciprus szigetének két repülőtere van, az említetten kívül a másik a Phapos-i (Páfoszi) Nemzetközi Repülőtér. Azonban a Larnacai Repülőtér bonyolít nagyobb forgalmat a szigeten. Sok járat szezonális, azonban számos ismertebb légitársaság megtalálható. Larnaca Ciprus harmadik legnagyobb városa, Nicosia és Limassol előzi meg. A város lakosainak száma több mint 50.000, míg a környező vidékek lakosaival együtt közel 150.000 embert számol. Partja a Földközi-tengerrel határos.

A város híres a pálmafás tengerpartjáról, aminek a neve Foinikoudes. Híres még a Szent Lázár templom, ami a 9. században épült, stílusát tekintve bizánci, gótikus, barokk és rokokó. Görög ortodox templomról van szó. A következő érdekesség a Hala Sultan Tekke vagy más néven az Umm Haram mecset, egy muszlim mecset a Larnaca Sós-tó nyugati partján. A Hala Sultan Tekke komplexum mecsetből, mauzóleumból, minaretből, temetőből és kolostorból áll. A mindenki számára nyitott és egyetlen vallási mozgalomhoz sem tartozó mai komplexum nyugodt környezetben fekszik.

A Kamares Vízvezeték, más néven Bekir Pasha Vízvezeték a Limassol felé vezető régi út közelében épült, 1747-ben kezdték építeni. A Cipruson épült legjelentősebb vízellátóként jellemezték.

A Larnacai Vár szintén helyi látványosságnak számít. Ciprus déli partjának és Larnaca kikötővárosának védelmére építették, majd később tüzérségi állomásként, börtönként és múzeumként is használták. Az ősi Kitium vagy latinul Citium romjaira épült, amely Zeno sztoikus filozófus szülőhelye volt. A Kitium királyság volt a 13. században ezen a vidéken.

Múzeumai közül érdemes megemlíteni a Régészeti Múzeumot, az Agios Lazarus Bizánci Múzeumot, a Középkori Múzeumot, a Larnacai Természettudományi Múzeumot, a Városi Történeti Levéltárat, a Folklórmúzeumot és a Kyriazis Orvosi Múzeumot. Ismert továbbá a városi fúvószenekar is, mely zenéjével kápráztatja el a városba látogatókat.

A repülőtéri transzfereket a Suntransfers segítségével gyorsan és egyszerűen lefoglalhatja, bármelyik helyszínt választja megbízható és olcsó reptéri transzfer gondoskodik arról, hogy kellemesen induljon időtöltése Larnacában.